Varför gifta sig?

Text:

Om det inte längre är skamligt att skiljas. Om man har råd att skilja sig. Om barnen inte far illa av skilsmässan – åtminstone inte mer illa än i ett dåligt äktenskap. Varför ska man då hålla ihop? Maria Sveland och Katarina Wennstam har med sin bok om lyckliga skilsmässor väckt liv i debatten om parförhållandet. Men varför väljer ändå människor att gifta sig? Johan Anderberg beskriver äktenskapets utveckling och kommer fram till ett svar.

Under decennier har straffen för narkotikabrott skärpts, fram till nu. En dom i Högsta domstolen kapade tio år på ett fängelsestraff. Läs om hur Lucas och Mattias håller på att ändra narkotikastraffen radikalt.

När du är klar med det föreslår jag Torbjörn Nilssons och Jonatan Frieds underhållande text om hur Anders Borg bedriver ekonomisk politik med hjälp av väderprognoser. Missa inte heller Therese Erikssons porträtt av Stig Larsson. Nej, inte han med »Millennium«-böckerna utan den andre, utan e. Och så har Martin Gelin träffat mannen som mycket väl kan bli USA:s näste president. Precis som George Bush är han från Texas och han skrämmer slag på både demokrater och republikaner.