Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Det kom ett mejl

Bryr sig redaktioner verkligen om synpunkter från läsarna? Hamnar synpunkter och kritik slentrianmässigt i papperskorgen? Svaret är ja på första frågan och nej på den andra.

På Fokus fungerar reaktioner från läsare ofta som startpunkt för självkritiska diskussioner om allt från vikten av närvaro i utrikesreportagen till hur vi framställer män och kvinnor i tidningen. På samma sätt gläds vi när vi får beröm. I skrivande stund dimper det ner ett mejl från Ulf Kjell Gür som arbetar med kulturprojekt inom Kriminalvården. Han berättar om en intagen, vi kan kalla honom Tomas, som under en paus under rättegången bad sin advokat om något »vettigt » att läsa. Advokaten gav honom två nummer av Fokus och nu vill Tomas ha en egen prenumeration.

Fokus är en tidning för alla som är intresserade av en journalistik som går djupare än nyhetsrapporteringen och det är därför väldigt uppmuntrande när vi får höra om hur tidningen sprids ut i alla delar av samhället.

I veckans nummer får ni bland annat följa med på Anna Ritters genomgång av den gäckande placebo-effekten som nu blir alltmer accepterad inom sjukvården.

Trevlig helg, och trevlig läsning.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Ekonomi
Analys / Ekonomi

Den motvilliga skattesänkaren

Budgeten för 2020 sätter punkt för värnskatten från 1995. Vinnarna är rika och män.

Analys / Ekonomi

Sidea: Svenskt bistånd är som ryska dockor

Man kan ägna mycken tid åt att reda ut alla budgetposter, skriver Emanuel Sidea.

Ekonomi

Jan Larsson blir konkurrent till Persson

Jan Larsson, S tidigare valgeneral, går till Handelsbanken – och blir därmed konkurrent till sin förre chef Göran Persson.

Prenumerera