Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Det kom ett mejl

Bryr sig redaktioner verkligen om synpunkter från läsarna? Hamnar synpunkter och kritik slentrianmässigt i papperskorgen? Svaret är ja på första frågan och nej på den andra.

På Fokus fungerar reaktioner från läsare ofta som startpunkt för självkritiska diskussioner om allt från vikten av närvaro i utrikesreportagen till hur vi framställer män och kvinnor i tidningen. På samma sätt gläds vi när vi får beröm. I skrivande stund dimper det ner ett mejl från Ulf Kjell Gür som arbetar med kulturprojekt inom Kriminalvården. Han berättar om en intagen, vi kan kalla honom Tomas, som under en paus under rättegången bad sin advokat om något »vettigt » att läsa. Advokaten gav honom två nummer av Fokus och nu vill Tomas ha en egen prenumeration.

Fokus är en tidning för alla som är intresserade av en journalistik som går djupare än nyhetsrapporteringen och det är därför väldigt uppmuntrande när vi får höra om hur tidningen sprids ut i alla delar av samhället.

I veckans nummer får ni bland annat följa med på Anna Ritters genomgång av den gäckande placebo-effekten som nu blir alltmer accepterad inom sjukvården.

Trevlig helg, och trevlig läsning.

3 thoughts on “Det kom ett mejl

 1. Magnus Johansson skriver:

  Om ni vågade hade ni kunnat få sensationsfyllda rubriker – Så varför denna tystnad? Vill ni inte ge allmänheten insikt om hur Insamlingsverksamheten styrs och hur pengarna används till höga löner och administration?
  Bo Petterssons senaste bok behandlar Frivilligorganisationernas Insamlings råd – FRII samt SFI´s arbete. Hur många människor kunde ha fått leva – och blivit vaccinerade mot exempelvis polio – om mer av de pengar som givarna skänkt från sina egna löner hade nått de hungrande? Istället för att nu hamna i hjälporganisationernas chefers plånböcker? Lönerna hos chefer inom hjälporganisationerna överstiger vida medelklasslöner. Alla organisationer med 90-konto tvingas betala avsevärda summor i avgifter för att få tillhöra Frii och SFI, pengar som kommer från insamlade medel.
  Dessa pengar har genererat miljoninkomster till Frii’s chefer och kontor nära slottet.

  Magnus Johansson

  1. Martin Ahlquist skriver:

   Hej Magnus
   Fokus var faktiskt först ute med att granska lönerna. /2007/12/de-vinner-pa-valgorenheten/

   Det kan säkert finnas anledning att återkomam ifrågan.
   Martin Ahlquist, chefredaktör

   1. anna skriver:

    Frii och SFI är ju två föreningar som värnar om att givarnas pengar ska gå till ändamålet. Hur kan de värna om givarnas pengar när de sitter på på löner på 600-800 000 kr om året? Att utnämna sig till ”generaldirektör” och sen ta oförskämt hög lön och svartlista de organisationer som inte vill ha 90-konto är rena maffiametoderna som Bo pettersson skriver i sin bok. Att Frii dessutom har en ”svarta lista” som dom publicerar kontinuerligt strider mot konkurenslagen, det är även rent förtal och kränkande mot de organisationer som är seriösa. Frii och Sfi är inget juridiskt kontrollorgan men de agerar som om de vore det. Frii och Sfi vill att ALLA organisationer ska ha 90-konto, det tjänar de på givetvis. Varför sätts aldrig de stora org. på svarta listan? Svar: Det skulle sfi och frii förlora på rent ekonomiskt. Likt maffian skyddar de sitt revir. Någon måste granska detta nu!

Kommentarer är avstängda.

Video: Erik Fichtelius

»#Metoo blir partipolitik«

KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera