Aktuellt / Politik

Eskil Erlandsson frias från sexuellt ofredande: »Inte straffbara beröringar«

Eskil Erlandsson frias från alla anklagelser om sexuellt ofredande av Stockholms tingsrätt.

Under onsdagen kom domen kring åtalet som rörde tre fall av misstänkt sexuellt ofredande. Nu står det klart att den tidigare landsbygdsministern frias från anklagelserna som riktats mot honom från kvinnliga politiker.

I ett fall räckte inte åklagarens bevisning och i två fall har det funnits beröring, men inte på ett straffbart sätt. Det rapporterar TT.

"Det är inte visat annat än att beröringarna har stoppats av målsäganden och att handen aldrig kom i närheten av hennes ljumske. Enligt tingsrätten kan beröringarna därför inte i sig anses vara ett handlande som typiskt sett har en tydlig sexuell inriktning eller prägel", skriver rätten i sin dom.

Eskil Erlandsson har hela tiden nekat att han gjort sig skyldig till brott utan pekat på att han lider av diagnosen Dupuytrens kontraktur som gör att han måste massera lederna i händerna mot sina egna lår.

LÄS OCKSÅ: Erlandsson kan dra in miljoner i fallskärm

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera