Fel om Zuckerbergs brudar

Text:

Under ett business-event i helgen sa Mark Zuckerberg att han var imponerad över att personerna bakom den omsusade Facebook-filmen, The Social Network, fått alla små detaljer om honom rätt: varenda skjorta och fleecetröja som Jesse Eisenberg bär i filmen har han faktiskt ägt.

I övrigt har filmskaparna fått det mesta om bakfoten, enligt Zuckerberg i en utfrågning som finns att se på Youtube. Särskilt när det gäller hans förhållande till det motsatta könet. Nog för att han har blivit dumpad (»in real life, a lot»), men flickvännen som dumpar honom i början av filmen existerar inte. Och nej, han började inte bygga världens största sociala nätverk för att kunna ragga på tjejer!

»They just can’t wrap their heads around the idea that someone might build something because they like building things«, sa han.

Men så bygger också filmen på Harvard-kompisen Eduardo Saverins utsagor, en vän som inte längre är en vän. Läs mer om turerna bakom filmen här. Eller om integritetsdebatten kring Facebook här.