Nytt beslut: Almedalsveckan ställs in på grund av coronapandemin

Text: Redaktionen

Bild: TT

FI: Amorteringsfritt till nästa sommar

Coronakrisen påverkar mångas privatekonomi. Därför ger Finansinspektionen (FI) bankerna möjlighet att ge sina bolånekunder undantag från amorteringsplikten. Amnestin gäller till juni 2021.

"FI anser att bankerna i detta läge bör vara generösa i tillämpningen av undantaget", skriver myndigheten vars rapport ändå visar att låntagarna överlag har goda marginaler för att klara ett sämre ekonomiskt läge.

Almedalsveckan 2020 ställs in

Det blir ingen politikervecka i Almedalen i sommar. Det beslutade arrangören och Region Gotland under onsdagskvällen, rapporterar Ekot.

Förbudet för folksamlingar över 50 personer sätter stopp för möjligheten att genomföra Almedalsveckan. Tidigare har man haft förhoppningar om att pandemin skulle ha tappat i styrka till första veckan i juli och så sent som 20 mars meddelade arrangören att man planerade att genomföra evenemanget. Men nu har man alltså insett att det inte är möjligt.

Statsminister Stefan Löfven (S) bestämde sig tidigt för att inte åka med tanke på coronapandemin.

Kosläpp på nätet i år

Arlas kosläpp har blivit en årlig tradition som följs av hundratusentals. Men på grund av coronaviruset blir det en ändring i år. I stället för att närvara på plats när djuren tar sig ut på sommarbete kommer man kunna följa evenemanget på nätet via en livesändning.

UTRIKES:

Över 5 100 döda i USA

Covid-19 kopplar sitt grepp om USA. Nu har 215 000 smittats och över 5 100 har dött av viruset. Det motsvarar en fjärdedel av alla som har smittats totalt i världen. Som en ytterligare åtgärd för att minska spridningen öppnar president Donald Trump för att förbjuda inrikesflyget en period, skriver TT.

Klimattoppmöte skjuts upp

I november var det tänkt att klimattoppmötet COP 26 skulle arrangeras i Glasgow. Men nu meddelar FN:s klimatsekretariat UNFCC att man skjuter upp mötet. Sveriges miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) menar dock att det inte innebär att klimatarbetet i världen pausas.

"Coronakrisen hotar liv och hälsa världen över och gör att det viktiga förberedelsearbetet med att få med länder att höja sina klimatambitioner inför COP26 inte kan ske som planerat. Men det betyder inte att klimatarbetet pausas", säger Sveriges miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) till TT.