Sko dig som en sosse

Vill man gå en mil i Magdalena Anderssons skor är möjligheten här – för en utvald skara.

Text:

Det kom ett brev. Om man är partimedlem. Det var från Axel Björneke (S), nationell valledare.

"Vill du ha likadana skor som Magdalena Andersson? Med sosserosen i hälen? Då måste du fortsätta läsa! Nu släpper vi exklusiva skor i kampanjbutiken, men först till kvarn. För det finns bara 60 par. Storlekarna varierar mellan 36-44."

Ja, vilket varumärke tänker du rösta på? Och, framför allt, i vilka skor? Tillhör du den lilla skara som hann lägga vantarna på de här exklusiva rariteterna? Det inte gratis, förstås:

"Skorna kostar 999 kronor, är gjorda i läder och är tillverkade i Italien. De perfekta skorna för dörrknackningen helt enkelt! Om du inte är intresserad av skorna finns det mycket annat fint i kampanjbutken."

Och det gör det verkligen. En barnbody, till exempel. Och fyra disktrasor. Men inget går riktigt upp mot de här italienska dyrgriparna, bara ett steg efter påvens egna röda Pradatofflor. Handsydda? Oklart, men fullt möjligt. Handpålagda, i alla fall – eller fotpålagda, då – av det socialdemokratiska varumärkets främsta influencer: Magda. 

Men om du inte redan har skorna är det är nog för sent. Brevet kom i måndags:

"Vi släpper skorna klockan 13 så gå in i kampanjbutiken då och knip ditt par!"

Knackar någon på din dörr, kolla in skorna. Är det en av de utvalda sextio med tur (och pengar) som står framför dig? Glöm inte att gratulera i så fall. Eller lägg ett bud. Magdatofflan i italienskt läder är alldeles säkert ett investeringsobjekt.

***