Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna

Text:

Bild: TT

Liberalernas Emma Carlsson Löfdahl lämnar Liberalerna för att bli politisk vilde efter Aftonbladets avslöjanden om att hon fått ersättning för att ha hyrt en övernattningslägenhet av sin make.

I förra veckan meddelade Carlsson Löfdahl att hon tar en timeout. Men det var inte tillräckligt för partiet och Jan Björklund krävde hennes avgång i helgen.

På sin Facebooksida skriver hon om beslutet.

»Maria Arnholm och Jan Björklund har varit tydliga i media med att jag inte är önskvärd i riksdagsgruppen. Därför kommer jag omedelbart att lämna platsen i gruppen och mitt medlemskap i partiet«.

Och fortsätter:

»Men jag tänker inte låta mig tvingas bort från riksdagen pga ett mediadrev och ett fegt parti som inte orkar hålla emot när det stormar«.

Carlsson Löfdahl motiverar sitt besked om att behålla sin riksdagsplats med att hon vill invänta en utredning innan hon fattar sitt slutgiltiga besked.

Beslutet att behålla sin riksdagsplats får dock kritik från Liberalerna.

»Liberalerna i Jönköpings län beklagar att Emma lämnar partiet. Samtidigt är det lika beklagligt att Emma inte samtidigt lämnar riksdagsuppdraget. När en person lämnar partiet är det rimligt att en ny person kan träda in i uppdraget som riksdagsledamot och företräda inte minst liberalernas medlemmar och väljare i länet«, skriver Liberalerna i ett pressmeddelande.

De senaste två åren har Carlsson Löfdahl plockat ut maxersättningen på 8 600 kronor i månaden från riksdagen. Totalt har hon fått ut drygt 463 000 kronor sedan 2013, men tänker betala tillbaka runt 300 000 kronor.

Läs mer: 

Johan Hakelius: Det är slut på vanligt