Låt drömhästen fixa valfesten, Ebba!

Text:

Bild: TOMAS ONEBORG/TT, PONTUS LUNDAHL/TT

»Om vi inte väljer att göra något annorlunda under det här valåret än vi gjort tidigare, då kommer vi fortsätta att ha en nedåtgående trend«, förklarade KD:s partiledare Ebba Busch Thor partiets beslut att ta med sig Bert Karlsson som utfrågare under vårens förvalsturné. Det är ett halvår kvar till valet men om det är så här det börjar – hur ska det då sluta? Gud hjälpe oss när augusti blir till september.

Det är uppenbart att Kristdemokraterna med näbbar och klor försöker hålla sig kvar i riksdagen men det hade varit betydligt smartare om de hade visat fram hovarna. För som alla vet efter Idrottsgalorna är det hästtjejerna som vet hur man mobiliserar röster. Om någon vill kuppa igenom en seger är det säkrast att kontakta de centralt maktsammanslutna hästtjejerna. Se bara på Jerringpriset 2017 och 2018 .

Och innan någon hungrig politisk strateg kastar sig på telefonen för att nå ryttaren Peder Fredricson vill jag tipsa om att gå direkt till pudelns kärna. Dra i stället i gång en personkampanj för hästen All In! Nej vänta – höj ribban! Låt fantasin skena som en pålle till skogs. Gör en politisk klassiker och utse All In till vice partiledare! Momsbefria havre. Låt rutavdraget även gälla ryktning och låt Attefallsreformen omfatta stallbyggnader.

När hästtjejerna väl fått vittring på segerbucklan är det bara att sitta lugnt i sadeln och galoppera rätt över motståndet. Boka sedan åldermannen Casall till valvakan och håva in de sista rösterna av bara farten. En annan fördel med detta är att hästdjuren är dresserade till lydnad – till skillnad från hästflabbande entreprenörer som inte går att tygla.

Tidigare Fokuserat 

Kan någon rädda Moderaterna från dem själva?

Det oåterkalleliga straffet

Nya hyss och upptåg i Muteborg