Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Inrikes

Vofför gör di på detta viset?

Kan någon rädda Moderaterna från dem själva?

Nu har jag förvisso inte clearat pr-konsultande som bisyssla med min arbetsgivare men om jag får ge ett råd till Moderaterna i Stockholm vore det att inte fästa blicken mot andra sidan av landet. Efter att en kampanjfilm från Göteborgsmoderaterna förklarat att stadens rekorderliga feskegubbar ersatts av upploppsivrande kriminella och jihadister (herregud – hur ska man någonsin våga åka till Liseberg igen?) var det som att man halkat ordentligt i majonnäsen.

På östkusten tjocknade också dimman efter att Dagens Nyheter fortsatt att gräva upp den ena mer besvärande nyheten efter den andra för det moderata finanslandstingsrådet Irene Svenonius. Hisnande konsultfakturor, brister i fakturahanteringen och misstänkt jäv i en upphandling på Karolinska där hennes make Jan Svenonius råkar vara upphandlingschef. Makarna har dessutom ett konsultbolag ihop – en bisyssla som Jan Svenonius fick godkänd först dagen efter att DN hört av sig med frågor.

I veckan klev Irene Svenonius åt sidan medan utredning om jäv pågår i det mardrömsbygge som borde döpas om till Karolinska Haverisjukhuset.

Men herregud, är Muteborg på väg att komma till stan? vill vän av skattefinansierad ordning ropa i förtvivlan varje gång som tidningen slås upp. Och om vi ska fortsätta på Göteborgsvägen: Man ska givetvis vara jäv-ligt försiktig med offentliga fakturor som tar vägen förbi familjemedlemmar.

Tillbaka till Göteborgs­moderaternas film. Att det visade sig vara bilder som hämtats från ett land (Kanada) för att illustrera ett problem i ett helt annat land (Sverige) är problematiskt, enligt partiets kommunikationschef Hampus Knutsson. »Jag hoppas att vi inte kommer att göra samma sak igen«, lovar han i en enastående handlingssvag icke-ursäkt. Det hoppas säkert Ulf Kristersson också. Annars kommer han att få jobba dubbelt med bilbrandsläckaren innan valåret är över.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera