Statskontoret: Försvaret överskattar sin förmåga

Text: Redaktionen

Bild: TT

Ålfiskestopp

EU stoppar allt ålfiske i EU-vatten.

– Det har varit intensiva förhandlingar i två dagar. Men vi har lyckats uppnå en kompromiss, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht till TT.

Kritik

Statskontoret kritiserar försvaret för att överskatta sin förmåga. Det skriver Statskontoret i en ny rapport, enligt Altinget. 

Debatter

»Kommunerna står inför stora utmaningar med att minska brottsligheten och öka tryggheten. Tillsammans med KTH, flera branschorganisationer och en rad fastighetsägare lanserar vi därför ett Nationellt kunskapscentrum för platssamverkan i syfte att skapa attraktiva, säkra och trygga offentliga miljöer«, skriver Magnus Lindgren, stiftelsen Tryggare Sverige, på DN Debatt.

»Tvärtemot vad justitieministern och Socialdemokraterna påstår kommer polis och åklagare med nuvarande regelsystem inte att kunna knäcka den allvarliga brottsligheten. Det krävs nya verktyg för polisen«, skriver före detta hovrättslagman Håkan Lavén, på SvD Debatt.

»Nedskräpningen i hav och natur har uppmärksammats stort på sistone och på onsdagen presenteras utredningen Hållbara plastmaterial. En av de viktigaste slutsatserna från utredningen är att det går att vända trenden och skapa en hållbar plastanvändning«, skriver regeringens särskilda utredare Åsa Stenmarck, på DI Debatt.