Svep: »Tvärnit för nya hyresrätter«

Text: Redaktionen

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Eriksson (MP): »Tvärnit för nya hyresrätter«

Bostadsminister Peter Eriksson är kritisk till den nya budgeten.

– Det blir tvärnit direkt från 1 januari. Det är en dramatisk åtgärd som kommer att påverka hela landets byggindustri mycket negativt om det genomförs, säger Peter Eriksson till SvD.

Han menar att cirka 400 byggprojekt med 12 000–16 000 hyresrätter står på spel i och med att investeringsstödet stoppas efter nyår.

»Rimligt att lägga ner jämställdhetsmyndigheten”.

Den nya budgeten innebär att jämställdhetsmyndigheten i Angered i Göteborg läggs ner.

– Det är fullt rimligt vi har många myndigheter i Göteborg och det är en grundbult i Allians-politik att vi ska fokusera på våra kärnfrågor, säger Axel Josefson M och KS-ordförande i Göteborg.

Debatter

»Det lagkrav på inblandning av biodrivmedel i bensin och diesel som infördes den 1 juli i år kommer tvärtemot dess avsikt att öka utsläppen av koldioxid, visar ny forskning. Sveriges storsatsning på biodrivmedel är inte bara till skada för klimatet, den är också onödig då det finns bättre alternativ med lägre utsläpp«, skriver forskarna Stefan Wirsenius och Timothy D Searchinger, på DN Debatt.

»Det svenska systemet för arbetskraftsinvandring håller inte måttet. Även om Luciadomarna som kom för ett år sedan har haft positiva effekter behöver de omotiverat stränga reglerna justeras«, skriver Timbros Fredrik Hultman och Siri Steijer, på SvD Debatt.

»Det sägs ibland att länder inte vill kritisera kinesiska brott mot mänskliga rättigheter av rädsla att förlora investeringar. En jämförelsevis liten del av de kinesiska investeringarna går till Europas ’Kina-vänliga’ länder«, skriver Utrikespolitiska institutets Björn Jerdén och Viking Bohman, på DI Debatt.