Hemligt sällskap har makten i Sverige

För att inte väcka onödig uppmärksamhet går sammanslutningen under det intetsägande namnet Gruppledarmötet.

Text:

Toppbild: TT

Toppbild: TT

Att all offentlig makt i Sverige utgår från folket fick vi lära oss i högstadiet. Liksom att den makten utövas via våra valda ombud i riksdagen. Som sedan uppdrar åt en regering att styra riket. Alltsammans noga och fint formulerat i grundlagarna.

Ett problem bara; det stämmer inte! Som första tidning kan Fokus nu avslöja att ett hemligt sällskap med tolv medlemmar i själva verket bestämmer här i landet. Det sammanträder i riksdagshuset med jämna mellanrum för att under otvungna former utbyta tankar, reda ut missförstånd, skvallra, gräla, planera, förhandla och smida ränker i största allmänhet. Samt att dricka kaffe. Men allt som sägs under mötena stannar mellan deltagarna, inga anteckningar förs och inga protokoll upprättas.

För att inte väcka onödig uppmärksamhet går sammanslutningen under det intetsägande namnet Gruppledarmötet. Och mycket riktigt är det här som gruppledarna från vart och ett av riksdagspartierna samt de fyra talmännen sammanstrålar. 

"Där diskuteras de verkligt stora frågorna. Det är där den egentliga makten finns", hörde Fokus en tidigare prominent medlem yppa i ett annat slutet sällskap härom veckan.

Text:

Toppbild: TT