Anka eller Merkel?

Text:

Valet var inte svårt. Det bisarra är att frågan ens ställdes: Ska vi sätta Anna Anka eller Angela Merkel på ettan? Nyhetsveckan har dominerats av en relik från det förgångna, som inledningsvis var underhållande. Sen blev det politik av det hela, och det kändes inte roligt längre. Skämtade kristdemokraternas partisekreterare, har vi underskattat hans sinne för humor? Hör jag rätt när kd:s kvinnoförbund måste förnedra sig till att argumentera emot en retorik och jämställdhetssyn som hör det förgångna till? Claes Lönegård satt in Anna Anka och kristdemokraterna i ett större perspektiv.

I världens fjärde största ekonomi, Tyskland, går man mot val. Det mesta talar för att maktspelaren Angela Merkel får förnyat förtroende av de tyska väljarna. Merkel har hanterat finanskrisen skickligt, och kombinationen av massiva statliga insatser, löften om skattesänkningar och högt tonläge mot bonusar i finansbranschen har gått hem.

I helgen flyttar Fokus till Bokmässan i Göteborg. Kom gärna till vår monter och delta i våra öppna redaktionsmöten kl 11 på lördag och söndag. Här går det bra att lämna kommentarer om du har något du vill att vi ska ta upp. Följ Fokus aktiviteter under helgen här på webben.