Betydelsen av att vara kulbo

Text:

Den senaste veckan har dominerats av Håkan Juholts hantering av sin privatekonomi och definition av att vara sammanboende. Om detta, och betydelsen av detta för hans parti, skriver Fokus politikredaktör Torbjörn Nilsson.

Han granskar också folkpartiet och Jan Björklund på djupet. Han går så långt att han ställer sig frågan om partiet finns.

Terese Cristiansson, som befinner sig i Afghanistan, berättar om hur svenska soldater där tvingas samarbeta med de våldsamma milisgrupper som tillsammans med lokal polis ska ta över skyddet av lokalbefolkningen. Cristansson jämför det med att Hells Angels skulle hjälpa polisen här hemma att upprätthålla lag och ordning.

Johan Anderberg analyserar höstens debatt om barnlöshet, just nu avlöser artikelserier och tv-program varandra. Det handlar om IVF, adoption eller ­surrogatmödrar, men varför denna medieboom i frågan just nu?

Anders Billing diskuterar vilket som är det verkliga problemet för de svenska bankerna i den pågående finanskrisen.

Tobias Edlund kollar hur de nya röststyrda telefonerna fungerar, och på kulturen möter vi en amerikansk ståupp-komiker som har blivit politisk aktivist.

Nästa vecka är Martin Ahlquist tillbaka här i spalten.