En siffra saknades

Text:

I min iver att presentera Fokus stora integrationsrankning förra veckan glömde jag att berätta om en annan siffra. Den siffran är 34 000 och är Fokus upplaga under andra halvåret 2010. Nio procent större än ett år tidigare. Ökningen sker på en tidningsmarknad som annars kännetecknas av kräftgång. Vi tackar ödmjukt för det förtroende som ni läsare, gamla och nytillkomna, ger oss och lovar att göra vårt yttersta för att hela tiden utveckla tidningen.

Ända sedan protesterna i Tunisien startade har vi på redaktionen fört en diskussion om hur, och hur mycket, vi ska skriva om händelserna i Nordafrika och Mellanöstern. I varje nummer har vi haft artiklar, tre gånger har det blivit omslag. För mycket? För lite? Fortsätt gärna höra av er med synpunkter. Vi läser alla mejl som kommer till redaktionen.

I det här numret har Anna Ritter blickat framåt mot det juridiska efterspel som kan följa Khadaffis troliga fall. Sara Farhoudi tittar närmare på oljans betydelse under konflikten.

Men, vi kan också erbjuda en sju sidor lång analys av framtidens marknad för lyx signerad Johan Wirfeldt. Och missa inte Linda Erikssons artikel om hur ekonomerna försöker mäta ekonomisk tillväxt från yttre rymden.

Trevlig läsning.