Ett kors att bära

Text:

Röda korsets ordförande Bengt Westerbergs arvode på drygt 800 000 kronor per år upprör väldigt många. Förra marknadsdirektören för samma organisation är åtalad för förskingring och krävs på ett belopp motsvarande sju gånger så mycket plus ytterligare ett par miljoner från Cancerfonden. Godtrogenhet kan utgöra ett minst lika stort hot mot frivilligorganisationer som girighet. Anders Sundelin bjuder i detta nummer på en hisnande berättelse om hur en person lyckats lura skjortan av välgörenhetsorganisationer.

Ett annat lästips, framför allt riktat till Banverkets och SJ:s chefer och till ansvariga politiker, är »Vinterutredning – åtgärdsprogram inom järnvägssektorn«. Den är från 2002 och innehåller en massa bra åtgärder som kunde ha förhindrat det som nu har hänt i tågtrafiken. En kortversion får ni här.

Vitkål och örter ska bereda vägen för OS-guld. Anna Ritter berättar i sin artikel om varför idrottsstjärnor är så förtjusta i alternativmedicin.

Till sist vill jag välkomna vår gästkrönikör Katarina Wennstam som förklarar hur livet och omgivningen ter sig när man är ett geni.