Fokus åt rätt håll

Text: Karin Pettersson

Okej, det mesta pekar nedåt just nu. Är det inte nya varsel så kommer det dystra besked för Saab eller en ännu deppigare lägesrapport från Riksbanken. Den gamla sanningen, att bedömarna alltid underskattar kraften i en konjunkturnedgång, verkar stämma den här gången också.

Det finns dock några ljusglimtar i mörkret. För oss på Fokus är det roligt att kunna konstatera att vår upplaga tickar på i stadig takt. Enligt TS (Tidningsstatistik) ökar Fokus med 25 procent jämfört med förra året, och ligger nu på 24 100 i upplaga. Även räckvidden, det vill säga hur många som faktiskt läser tidningen, ökar. 2008 hade vi enligt Orvesto 44 000 läsare, vilket var en ökning med 16 procent jämfört med 2007.

I veckans Fokus porträtteras Sveriges yngste minister. Här kan du läsa hur [[Tobias Billström]] i det tysta genomförde en radikal omsvängning av svensk migrationspolitik, och varför veckans ut­spel om hårdare tag passar in i en större stra­tegi med sikte på valet.

Men tillbaka till ljusglimtarna. Personligen tycker jag att det är oerhört kul att vara tillbaka på jobbet efter åtta månaders föräldraledighet.