Fokus växer

Text:

Jag vet att skryt luktar illa och att tidningar ofta värderar egna framgångar som världsnyheter i de egna spalterna. Ni ska få slippa den stora artikeln med staplar och statistik och intervju med chefredaktören, men vi kan inte helt låta bli att nämna den senaste mätningen från Orvesto. Fokus ökar antalet läsare med 23 procent till 65 000 under 2011 års första mätperiod. Vi är glada och ödmjuka inför det förtroende ni visar oss och lovar att inte slå oss till ro utan fortsätta att förbättra innehållet.

Denna vecka blev det till slut en uppgörelse om den svenska Libyeninsatsen. Nu vet vi någorlunda väl vad politikerna vill, men vad vill egentligen försvaret? Vilka länder vill de helst kriga i?

Skolan spås bli minst lika viktig som skatterna och jobben i nästa val. Sara Farhoudi och Petter Cohen målar, inte en, utan flera bilder av den svenska skolan. De generella lösningarnas tid är förbi.

Är en stor gorilla bättre än flera apor? Det pratas om att slå ihop AP-fonderna till en gigantisk jätte med mer makt och kapital än någon annan aktör.

Missa inte heller Josefin Oleviks dräpande uppgörelse med våra krav på offren, med anledning av Natascha Kampuschs självbiografi.