Kultur i veckan

Text:

Festival

Festivalen Peace & Love har utvecklats till en storartad fest för både hjärta och intellekt. Smyger i gång under veckan med omfattande seminarieserie på temat frihet, med en uppställning av medverkande som spänner mellan ex-Dead Kennedys-sångaren Jello Biafra och historieprofessorn Yvonne Hirdman. Senare i veckan börjar musiken, med besök av Patti Smith som mest omistliga programpunkt.

Peace & Love pågår måndag till lördag.

Film

Liv Ullmann återvänder till Fårö för att visa sin tio år gamla film »Trolösa«, med manus av Ingmar Bergman, och svara på publikens frågor. Det är en av programpunkterna under Bergmanveckan – årets mest märk­värdiga kombination av naturupp­levelse och kulturell injektion.

Pågår tisdag till söndag.

Webb

På grund av hennes adhd förvandlas vardagliga saker, som att äta en macka, till episka äventyr i Allie Brohs självbiografiska noveller. De superdramatiska texterna och färgstarka illustrationerna har gjort bloggen »Hyperbole and a half« till en snabbt stigande internetstjärna.

Film

Blodsugare i amerikansk highschoolmiljö som startade vampyrtrenden. Stephenie Meyers Twilight-saga har en gränslöst trogen och hängiven publik som just nu gör sig beredd att ta emot den tredje filmen i serien.

»Eclipse« har premiär på onsdag.