Kultur i veckan

Text:

Bok

Douglas Coupland, de meningssökande västerlänningarnas främste krönikör, är tillbaka. Denna gång i »Player One«, en roman om fyra karaktärer som möts i en flygplatsloungernas artificiella miljö. Inkännande och couplandskt träffsäkert.

»Player One« finns i engelsk pocket nu.

Tv

Missade du Lars Noréns uppsättning av »Orestien« på Folkteatern i Göteborg? Nu finns en ny chans att se Aischylos familjedrama i tre delar från 400-talet f. Kr. I första programmet visas »Agamemnon«, i det andra »Gravoffret« och »Eumeniderna«.

»Orestien« visas den 20 november kl 20.00 och den 27 november kl 20.00 i SVT2.

Festival

I helgen får filmfestivalpubliken möjlighet att möta skådespelerskan Holly Hunter, regissören Gus Van Sant – och skådespelarikonen Harriet Andersson som mottar Lifetime Achievement Award för sin enastående livsgärning på vita duken.

Den 20 november: Holly Hunter kl 14.00 och Gus Van Sant kl 17.30. Den 21 november: ­Harriet Andersson kl 14.00.

Musik

Sonja Åkesson tycks aldrig sluta fascinera. Nu släpps ett album där artister som Anna Järvinen, Nina Ramsby och Britta Persson tolkar hennes dikter. Särskilt uppfriskande är Annika Norlins rappa leverans av rader som »Åkej. Jag är misslyckad. Jag klarar inte upp det här. Jag har en annan rytm.«

»Sonja Åkesson tolkad av« släpps den 24 november på Playground Music.