Kultur i veckan som kommer

Text:

Film
»No Distance Left to Run« är en dokumentär om det brittiska bandet Blur. En dos nostalgi för dem som minns när Tony Blair var den internationella politikens omslagspojke och britpopen en krigszon med Blur och Oasis på var sin sida om fronten.

Visas i kväll, fredag, och i morgon i Stockholm (biografen Rio), Göteborg (Roy) och Malmö (Spegeln).

Konst
Holländaren och konstnären Guido van der Werves verk »Nummer zes: Steinway grand piano, wake me up to go to sleep and all the colors of the rainbow« är först ut i vinterns och vårens filmserie »Projektioner« på Bonniers Konsthall. Två veckor per konstnär, och varje onsdag möten ansikte mot ansikte med respektive konstnär.

Öppnar på onsdag.

Musik
Det vi har hört om och av »Teen Dream«, Baltimoreduon Beach Houses uppföljare till succédebuten från 2006, lovar gott. Singeln »Norway« trillar som glimrande ljudjuveler in i våra öron och gör det svenska vintermörkret så mycket lättare att bära.

»Teen Dream« släpps på tisdag, »Norway« kan laddas ner från www.beachhousebaltimore.com.

Foto
Boken »Värld av is – ett hotat Arktis« har gjort svenska Mireille de la Lez till ett av naturfotografins världsnamn. Under samma titel visas nu hennes makalösa bilder av djur och natur vid Nordpolen på Naturhistoriska riksmuseet.

Öppnar på tisdag.