Nyheter på nätet

Text: Karin Pettersson

Förra veckan fick två av artiklarna på fokus.se extremt många läsare. Den ena var Anna Ritters reportage om cancer, särskilt artikeln om Lotta Gray och hennes kamp mot sjukdomen. Den andra artikeln som väckte nätläsarnas intresse var Thomas Engströms krönika där han går till attack mot filmbolagen.

Fokus.se är viktig för oss både som ett sätt att hitta nya läsare och hålla kontakten med er som redan lärt känna tidningen. Men vi har länge funderat på vad nästa steg på nätet borde bli. Nu vet vi! I veckan blev det klart att Fokus tillsammans med gänget bakom Almedalsbloggen.se ska dra i gång en ny sajt för politisk realtidsbevakning, analys och granskning. Den är tänkt att passa för såväl nybörjare som proffs på politik, och lanseringen sker i början av maj. Vi återkommer med mer information när det drar ihop sig.

Den här veckan handlar det stora reportaget om modernt spionage, läs Thord Erikssons text. Och så har Eva Sohlman fått en exklusiv intervju med förre chefen för Federal Reserve och Obama­rådgivaren Paul Volcker, bara för att nämna några exempel.