Tre år med Fokus

Text: Martin Ahlquist

I tisdags var det precis tre år sedan det allra första numret av Fokus landade i brevlådor och tidningskiosker. 129 nummer har det hunnit bli och många fler väntar. Upplagan växer och framtiden ser ljus ut, trots lågkonjunktur och finanskris.

Den här veckan handlar stora delar av tidningen om människor som tvingas lämna sina jobb när ekonomin viker. Vår reporter Lisa Bergman och fotograf Linda Forsell har följt de anställda på Flextronics i Östersund, från varselbeskedet i våras till nedläggningen och avslutningsfesten i slutet av november.

Annika Sörenstam har tre gånger utsetts till världens främsta kvinnliga idrottare av nyhetsbyrån AP, men i Sverige har hon aldrig blivit folkkär. Christofer Brask tecknar porträttet av Sveriges största inom golfen som nu lägger av. Och så var det det här med bilarna. I veckan har både Ford och GM meddelat att deras svenska märken är till salu. Men är det verkligen de amerikanska ägarnas fel att det gått snett? Claes Lönegård och Olle Rossander tar historien till hjälp för att besvara frågan.