Veckan som kommer: Stor knarkhärva, 100 meter lång tårta och Greta i Bryssel

Text: Redaktionen

Bild: TT

Måndag 2 mars

KNARKHÄRVA: Huvudförhandling inleds mot den 31-åriga man som står bakom sajten Flugsvamp 2.0. Mannen står åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott och är enligt åtalet ett av de största knarkmålen i historien.

BREXIT: Hur kommer relationen mellan Storbritannien och EU se ut efter Brexit? Förhandlingar i Bryssel om framtida handelsavtal och fiskenäringen.

Tisdag 3 mars

LÖN HELA DAGEN: Manifestation för att belysa ojämlikheten mellan kvinnor och män i yrkeslivet. Förra året var klockslaget som kvinnor jobbar gratis 16:06. Sveriges Kvinnolobby offentliggör hur det ser ut 2020.

DOM I MORDMÅL: En person i 20-årsåldern sköts tills döds i Blackeberg i juni förra året. Händelsen har nu nått rätten och dom meddelas i målet där tre personer står åtalade.

Onsdag 4 mars

GRETA I BRYSSEL: Klimataktivisten Greta Thunberg är på besök i Europaparlamentet där hon träffar miljöutskottet och talman David Sassoli.

FENTANYL: Två bröder står åtalade för vållande till annans död i samband med fentanylförsäljning. Högsta domstolen prövar målet och håller muntlig förhandling under dagen.

Torsdag 5 mars

VETLANDA 100 ÅR: Vetlanda fyller 100 år. Detta firar man med en 100 meter lång tårta på torget eftersom det är "fössta tossdan i mass".

SPRÅKKRAV: Språkkrav har varit omdiskuterat sedan det presenterades i januariavtalet. Timbro arrangerar ett seminarium på Kungsgatan 60 i Stockholm med rubriken: "Krävande krav. Vad ska språkkrav vara bra för?". På plats finns  författaren till rapporten Fanny Forsberg Lundell samt Eva-Karin Dahl från Almega Hemserviceföretagen, polis Hanif Aziz och statsvetare Andreas Johansson Heinö.

Fredag 6 mars

KNARKFABRIK: Tio personer står åtalade för synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt åtalet har de bedrivit en knarkfabrik i Skaraborg som framställt cannabis till ett värde av 20 miljoner kronor.

DEBATT: Interpellationsdebatt i Riksdagen där bland annat justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) ska svara på frågor om barn och ungdomar som utsätts för grova brott.

Lördag 7 mars

MELLOFINAL: Melodifestivalen 2020 ska avgöras med final på Friends arena i Stockholm. Vem eller vilka skickar vi till Eurovision i Rotterdam?

Söndag 8 mars

LÖFVEN I SYDAFRIKA: Stefan Löfven (S) reser till Sydafrika tillsammans med utrikeshandelsminister Anna Hallberg. Statsministern ska träffa Sydafrikas president för att stärka samarbetet mellan länderna.