EU-politiker kräver vaccinbevis för fritt resande inom Europa

Text: Redaktionen

Bild: TT

INRIKES:

Experter varnar för nya varianten av coronaviruset

Fler analyser av de virustyper som cirkulerar i södra Sverige krävs, det säger svenska experter som oroar sig för den kraftiga ökningen av den nya varianten som just nu pågår i Storbritannien.

Kinesiska bolag portade från dagens svensk 5G-auktion

Post- och telestyrelsen inleder idag auktionen om det svenska 5G-nätet. Kinesiska Huawei och ZTE är portade från auktionen. Samtidigt står de för nästan en fjärdedel av alla bredbandsuppkopplingar inom Svenska stadsnätsföreningen.

UTRIKES:

Krav på vaccinationspass för resor i Europa

På torsdag ska EU:s stats- och regeringschefer diskutera frågan om bevis på vaccination för fritt resande inom Europa. Allt fler politiker kräver nu att vaccinationspass införs för den som vill röra sig mellan EU-länderna. Först ut var turismberoende Greklands premiärminister. Grekland vill helt öppna gränserna – men med vaccinationspass.

DEBATT:

Fyra miljarder behövs till idrottsrörelsen

Pandemin har påverkat idrottsrörelsen kraftigt. För att komma på fötter behövs två till fyra miljarder kronor för omställning och kompensation, det skriver Björn Eriksson, Riksidrottsförbundet, på DN Debatt idag. Förbundet lämnar idag över en rapport till regeringen med scenarior för hur idrotten riskerar påverkas kommande två år.