Veckan som kommer: Dom i nazistmål • Japan får ny kejsare • Val i Kanada

Text: Redaktionen

Bild: TT

Måndag 21 oktober

Val i Kanada: Blir det en andra mandatperiod för Justin Trudeau, 47, eller blir han den första premiärminister sedan 1935 att få lämna efter endast fyra år? Läs mer om det kanadensiska valet här!

Allsvensk toppstrid: IFK Göteborg–Djurgården kl 19. Den 27:e omgången av fotbollsallsvenskan för herrar ska spelas klart. Just nu delar fyra lag på förstaplatsen, men där Djurgården har en match mindre spelad.

Tisdag 22 oktober

Kommunanställd avlönade sonen: Falu tingsrätt presenterar den dom mot en kommunanställd som avlönade sin son med skattepengar. Sonen ska enbart ha jobbat en bråkdel av tiden.

Ny kejsare i Japan: Kung Carl Gustaf och kronprinsessan Victoria reser till Tokyo för att närvara vid kejsaren Naruhitos trontillträde. Det blir en högtidlig cermoni när Japans 126:e kejsare intar tronen.

Onsdag 23 oktober

Debatt i riksdagen: Det är dags för debatt i riksdagens olika utskott. Klockan 16 är tanken att man ska komma till beslut om förslagen. Bland annat ska kulturutskottet diskutera villkor och riktlinjer för radio och tv i allmänhetens tjänst 2020-2025.

Val i Botswana: Val till nationalförsamlingen.

Torsdag 24 oktober

Räntebesked: Europeiska centralbankens chef Mario Draghi lämnar räntebesked, kl 13.45.

Fungerar det kommunala utjämningssystemet? Riksrevisionen har granskat om det kommunala utjämningssystemet fungerar och presenterar resultatet under torsdagen. Syftet med utjämningssystemet är att minska den ekonomiska skillnaden mellan kommuner med olika skatteinkomster.

Fredag 25 oktober

Dom i NMR-mål: 16 personer står åtalade för hets mot folkgrupp och våldsamt upplopp efter NMR:s demonstration utanför Bokmässan i Göteborg 2017. Under fredagen kommer dom i målet.

Prognos antal asylsökande: Migrationsverket släpper sin prognos för hur många de tror kommer söka asyl i Sverige de kommande två åren.

Lördag 26 oktober

Ölfestival: Great Swedish Beer Festival arrangeras på Slagthuset i Malmö.

Söndag 27 oktober

Valsöndag: Parlamentsval i Bolivia, Argentina och Haiti. Även förbundsstatsval i Thüringen.