Upp(L)äxad

Text: Janne Sundling

Under 2012 och 2013 var hon vikarierande chefredaktör för partitidningen NU. Fram till februari var hon L-ledamot av fullmäktige i Helsingborg och ställde upp i provval till riksdagslistan. I dag är <b>Carina Sällberg</b> övertygad om att L åker ut ur riksdagen. Och hon svingar vilt mot <b>Jan Björklund</b> (L): »Alla lärare jag träffat och träffar blir irriterade på hans dumheter«.

Hon har »svårt att fokusera på annat än partiledare Jan Björklunds ovårdat vilt växande mustasch när dumheter kommer ur hans mun«.

Allra argast är hon på en reporter på Helsingborgs Dagblad som hon menar skrivit felaktigheter om henne. I november skrev hon på Facebook att denne bett om ursäkt och att de två nu skulle gifta sig. På bilder syntes hon i brudklänning. Ironi, förklarade hon, men har nu två åtal på sig för grovt förtal av reportern.

Sedan februari är Carina Sällberg avhoppad politisk vilde, men siktar på en ny period med nystartade partiet Futurum.

»Carina stjäl rösterna från folk som inte kryssat för henne«, förklarade <b>Maria Winberg Nordström,</b> kommunalråd (L) i Helsingborg när Sällberg blev vilde.

Allt startade med att Sällbergs exsambo dömdes för misshandel av henne och hon själv fälldes för ofredande av honom 2015. Det skrev reportern om, och blev själv måltavla.

»Jag är inte anmäld för något hot, jag är anmäld för att ha kränkt [reportern] genom att driva med honom«, skriver Sällberg och tillägger att det skett på Facebook.

En annan liberal från trakten, <b>Siw Persson,</b> FP-riksdagsledamot 1998–2002, drogs in i en familjekonflikt i Helsingborg som blev rättsfall. Siw Persson dömdes aldrig för något, men misstänktes för brott och lämnade partiet 2001.

Den 30–31 maj ska åtalet mot Carina Sällberg prövas i tingsrätten i Helsingborg. I helgen håller Liberalerna riksmöte i Västerås. <