Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Ett fantastiskt skitår

Kungligt bröllop, storsvindeln på Röda Korset, sexskandaler inom katolska kyrkan, jämställdhetspolisen »Kapten Klänning« avslöjades, svenskar dödade i Afghanistan, historisk borgerlig valseger, sverigedemokraterna i riksdagen, Sahlins avgång, europeisk skuldkris, ny laserman i Malmö och första självmordsattentatet på svensk mark. 2010 har varit det mest händelserika året i Fokus femåriga historia. Ett riktigt skitår på många sätt. Men ett bra år för Fokus. Under året har ni läsare blivit 70 000 till antalet och även på nätet växer vi kraftigt.

Vi trodde i vår enfald att hösten på redaktionen skulle bli lite lugnare bara valet var avklarat. Det blev tvärtom. I princip varje vecka har vi rivit upp stora delar av tidningen på grund av stora nyhetshändelser. Så blev det även denna vecka. Självmordsattentatet i Stockholms julhandel väcker frågan; hur kan en människa värdera sitt eget och andras liv så lågt? Claes Lönegård har tagit sig an uppgiften och konstaterar bland annat att den islamistiska självmordsbombaren är en relativt ny företeelse med mycket svagt stöd i religionen.

Nu tar vi julledigt, men den 14 januari är Fokus tillbaka i din brevlåda och här på webben.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera