På rätt väg

Text:

»Ni skriver för mycket om elände«, lyder en vanlig kritik mot de allra flesta tidningar. Visst kan även positiva förändringar vara slagkraftiga. Johan Anderberg berättar om en mans kamp för att göra Sverige till det trafiksäkraste landet i världen. Claes Tingvall är på god väg att lyckas.

Fokus kan också avslöja en mycket märklig vapenaffär. Svenska försvarets radarsystem Arthur hyrdes ut via mellanhänder innan det hamnade i Irak.

Om partiledarposten i centerpartiet var ett vanligt jobb skulle Annie Johanssons meriter slå ut alla tänkbara konkurrenter. Men partiledare är inget vanligt jobb, konstaterar Karin Eriksson och Torbjörn Nilsson.

Jag ska erkänna att jag först var tveksam när vår fotograf Margareta Bloom Sandebäck ville porträttera den svenska porrbranschen, 40 år efter att den släpptes fri. Bilder på nakna människor i Fokus? Men Margaretas bilder och Anna Ritters text handlar inte om nakna kroppar utan om en tynande ljusskygg bransch och framför allt om människorna som är en del av den. Det reportaget kan du bara se i tidningen.

Likaså för listuppslaget. Det är midsommar och där presenteras snapsens historia.

Glad midsommar och trevlig läsning!