Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Läsarna väljer Fokus

71 000. Så många läsare har Fokus, enligt Orvestos senaste läsarmätning, andra kvartalet 2011. Det är glädjande att allt fler läser vårt nyhetsmagasin i ett läge där det är en tuff kamp om läsarna, vilket inte minst raset för morgontidningarna visar.

Det har även i övrigt varit en händelse­rik vecka. Eurokrisen fördjupades, och Cecilia Ezaz-Nikpay berättar om hur världens mäktigaste kvinna, Angela Merkel, navigerar för att rädda euron. En ung svensk fångvaktare mördades på jobbet, hur kunde det ske? Vi frågade tidigare anstaltschefen AnnBritt Grünewald, som svarar med att citera Dostojevskij. Inom svensk politik pågår intensiva maktkamper i båda blocken. Johan Anderberg skriver om hur en helt ny kultur växer fram inom social­demokratin. Linda Eriksson berättar om hur Göran Hägglund utmanas av en 60-plussare.

Två månader efter terrordådet i Norge skickade vi dit reportern Madelene Engström Andersson och fotografen Sara Holmgren för att följa i mördarens spår.

I veckan delades Nobelprisen ut. Nils Johan Tjärnlund spekulerar därför i vilka av dagens upptäckter som kan belönas om 30 år. För så lång tid tar det ofta innan en vetenskaplig nyhet etablerats. Therese ­Eriksson undersöker något vi alla undrat – hur går det egentligen till när en litteraturpristagare vaskas fram?

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera