Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Redaktionsbloggen

Moderna gladiatorer på nya arenor

Så länge som det funnits människor på jorden har dessa människor funnit nöje i att se på när andra människor försöker ta kål på varandra.

I det antika Rom skedde det på amfiteatrar. I dag har vi medier.

Några exempel från veckan:

De två riksbanksgiganterna Lars E O Svensson och hans chef Stefan Ingves gick i veckan sista ronden i en mångårig kamp. Det slutade med att Svensson lämnade ringen, men hann med att idiotförklara sina kollegor en sista gång.

Omar Mustafa, som tvingades lämna socialdemokraternas partistyrelse efter sex dagar, reste sig ur förnedringen och bjöd in till presskonferens för att svinga mot dem som motat bort honom och eventuellt få med sig någon mer i fallet.

Förre försvarsministern Sten Tolgfors intog vittnesbåset i konstitutionsutskottet bara för att säga exakt samma sak som han sa innan han tvingades lämna sin post. Han visste iiingenting om den planerade vapenfabriken i Saudiarabien. Allt var FOI:s fel.

Tre varianter av underhållningsvåld? Jo, förvisso. Men samtidigt tre exempel på större och viktigare frågor än vem som vinner fajten. Vad händer med Riksbanken och synen på hur konjunktursvängningar ska hanteras? Den frågan är inte på något sätt avgjord för att majoriteten nu har blivit av med sin värsta kritiker. Johan Anderberg berättar mer.

Vad tycker egentligen socialdemokraterna om toleransens gränser, mer än att de försöker tycka som majoriteten av väljarkåren, frågar Johannes Forssberg på Signerat.

Och vem var egentligen ansvarig för att Sverige var på väg att bygga en vapenfabrik i en diktatur? Torbjörn Nilsson söker svar.

När vi ändå är på gång med att utkräva ansvar så kan vi fortsätta till Sista ordet där Fokus nya krönikör, matskribenten Lotta Lundgren, letar skyldiga till de smaklösa äpplena. Inte så lättuggat!

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera