Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Utrikes

Färöarna stänger för turism

Stigande turistantal har satt sina spår i den karga men ömtåliga miljön. Nu stänger Färöarna under en helg för turister – såvida de inte vill bidra till underhållsarbetet.

Precis som i resten av världen ökar turismen till den ensliga ögruppen Färöarna, beläget i Atlanten mellan Skottland och Island. Årligen reser 100 000 människor till ögruppen och enligt Visit Faroe Islands ökar antalet med 10 procent årligen.

I ett pressutskick meddelar turistbyrån nu att de senaste årens stigande turistantal till särskilt populära platser börjar sätta sina spår. Så för att låta ön läka har landet bestämt att stänga för turister under helgen 26 och 27 april, då underhåll av ön kommer att ske.

Men helt stängt är det inte. Färöarnas lagman Aksel V. Johannesen säger i ett uttalande att de utländska gäster som vill vara med att underhålla landskapet är välkomna att hjälpa till. Som tack för hjälpen erbjuds mat och logi i tre nätter.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera