Covid-19 / Inrikes

Svepet: Person blev sjuk av coronavaccin – Astra Zeneca stoppar testning

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca stoppar tillfälligt testningen av ett nytt coronavaccin. Läs mer i svepet!

Astra Zeneca pausar tester coronavaccin

Svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca pausar tillfälligt fas 3-testningen av vaccinet mot covid-19 som företaget utvecklar, efter att en deltagare i studien blivit sjuk. Företaget undersöker nu händelsen, rapporterar flera medier.

Polisens omorganisation negativt för situationen i utsatta områden

Polisens många omstruktureringar är en av de stora faktorerna till situationen gällande utsatta områden i Sverige, det konstaterar Stiftelsen Tryggare Sverige i en ny rapport enligt TT. Enligt rapporten fick omorganisationen 2015, då polisen blev en stor myndighet i syfte att komma närmare medborgarna, en motsatt effekt. Det sammanföll också med en rad andra faktorer.

Vårdanställda kan bonus för arbetet under pandemin

Under den nya avtalsrörelsen ska man diskutera en bonus för de vårdanställda för arbetet under coronapandemin , enligt Sveriges Radio. Ett förslag är att anställda inom vård och omsorg ska få ett engångsbelopp för sina insatser.

Debatter

Vinsterna med kontinuitet i sjukvården ses i alla åldrar och grupper. Hela befolkningen bör ha möjlighet till fast läkar- eller vårdkontakt, skriver 190 läkare och distriktssköterskor på SvD Debatt.

Regeringen liksom stora delar av oppositionen saknar trovärdig politik för minskat gangstervåld, menar Fredrik Kärrholm, polis och kriminolog på DN Debatt. Föreslagna straffskärpningar är otillräckliga och förståelsen för brottslighetens orsaker är ofullständig. I grunden handlar det om ett kulturproblem och för att motverka gangsterkulturen behövs en bred uppslutning.

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera