Benknäckargänget

Text:

Bild: scanpix

En liten berättelse från januari 2010.

[[Lars Ohly]] (3,8 procent i senaste väljarbarometern) hade ont i sitt knä och remitterades operation på privatsjukhus. Orimligt, sa vänsterledaren i Svenska Dagbladet, att han som patient inte kunde få välja bort vård i privat regi. Hade de rödgröna kanske en gemensam politik på området? Nej.

Ohly, spådde då Affärsvärlden, kommer att hoppa av samarbetet innan valet.

Hoppa? Med det knäet?

Tänk om han hade lyssnat till Kalix stolthet, Peter Eriksson (10,3 procent).

Han som visste hur man fixade nya väljare. Förr spelade jag både fotboll och hockey, förtäljde språkröret i socialdemokratiska Aktuellt i Politiken. Men inte längre:

– Benen håller inte, nu blir det golf.

Det är alltså vägen, [[Mona Sahlin]] (37,1 procent), för att vinna Stockholms mellanskikt. Bara gå en runda på Värmdö Golf.

[[Fredrik Reinfeldt]] (27,4 procent) bar hela folkets förtroende i vinterkylan och extra tungt blev det i de skitiga trapporna. Oavsett klavertramp orienterade sig statsministern efter arbetslinjen, som han stadgat upp ordentligt. Vår jobbpolitik vilar »på tre ben«, stod det på hans partis hemsida.

I politiken är det vådligt att inte kunna gå ordentligt. Finske statsministern Vanhanen meddelade sin avgång på grund av operation. Vill det sig illa räcker det med krämpor i fötterna.

Alliansens akilleshäl! ropade Svenska Dagbladet, som vore det en nyhet att [[Göran Hägglund]] (3,9 procent) haltar. Det nya var väl borgerlighetens dubbla hälsporrar. Utan Saab är också Maud Olofsson (3,1 procent) förpassad till apostlahästarna.

Skadefri denna januari var bara [[Gudrun Schyman]] (ej mätbar, enligt Demoskop).

Hon gick inte ner på knä för någon och hade raka ben i cha-chan. Allt enligt Expressen.