Lundell: Blondinbellas partiledarterapi

Text:

Nyheten slog ner som en bomb i det politiska Sverige. Centerns Annie Lööf och Moderaternas Anna Kinberg Batra var snabba med att utrycka sitt stöd och förmedla sina sympatier. Lööf använde emojier medan Kinberg Batra skickade en kram och undertecknade med sitt förnamn. Det är fullt möjligt att också övriga partiledare uttalat sig – kanske med symbolen för ett hjärta som gått itu och signaturen »/Stefan« eller »kram Jan«.

Jag måste erkänna att jag gav upp att gå igenom de närmare 1 800 kommentarerna på Instagraminlägget där entreprenören och blogg-stjärnan Isabella Löwengrip berättade att hon skulle skiljas från maken Odd Spångberg. Det är givetvis tråkigt när ett äktenskap når vägs ände – Fokus önskar alla parter lycka till i framtiden – men är detta vägen som den politiska värdigheten nu slagit in på? Så här lagom till femtonårsjubileet av Göran Perssons uppvaktning av kossan Doris.

»Efter beskedet: Blondinbella stöttas av partiledarna« berättade Aftonbladet och här kan man givetvis hävda att 1. Det är en kvällstidningsvinkel och 2. Löwengrip har en privat relation till de båda partiledarna (Lööf har instagrammat från deras träffar och nej, det var givetvis inget som Per-Albin skulle ha gjort men han hade å andra sidan ingen mobil).

Men frågan är nu väckt en gång för alla: Hur svåruthärdligt kommer detta att bli i valrörelsen? Är det genom att finnas där med en uppmuntrande kommentar som man håvar in de sista rösterna? För hur kan man ses som stel och tråkig när man känner på Instagram?

Stefan Löfven bör dock genast se över sitt följarantal. Just nu har han 8 068 följare samtidigt som han följer 0.

Där blir det inga sympati-emojier gjorda.