Löfven: S säger nej till las-utredningen – litar på att parterna ska enas

Text: Redaktionen

Bild: TT

S säger nej till las-utredningen

S säger nej till las-utredningen – vill att förändringarna i arbetsrätten ska utgå från parternas överenskommelse, uppger statsminister Stefan Löfven på Facebook. "Socialdemokraternas verkställande utskott har ställt sig bakom att en förändring av anställningsskydd och omställning ska ske utifrån parternas överenskommelse, i stället för den så kallade Toijer-utredningen", skriver Löfven.

En delseger, anser V:s Jonas Sjöstedt

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt är positiv till att las-utredningen inte blir lag.
”Det är en viktig delseger för alla oss som vägrar slå sönder anställningstryggheten och anser att parterna ska förhandla om och avgöra dessa frågor”, skriver han på Twitter.

KU granskar regeringens coronahantering

Bland annat synas införandet av besöksförbud inom äldreomsorgen, åtgärder för utökad testning och beredningen av de krispaket som har lagts fram, rapporterar Ekot.

Debatter

Även om vägtrafiken elektrifieras förblir järnvägen mer energieffektiv. Långväga transporter samt medeldistans är bäst med tåg och därför behövs satsningar på järnvägen, skriver Björn Asplund, Swedtrain på SvD Debatt.

Trots omregleringen av spelmarknaden har trav- och galoppsportens eget spelbolag, ATG, en fortsatt mycket stark ställning på spelmarknaden. En marknadsavgift bedöms därför inte vara svaret på de utmaningar som möter trav- och galoppsporten på den nya spelmarknaden, skriver Anna-Lena Sörenson, särskild utredare i Spelmarknadsutredningen på Di Debatt. I dag torsdag överlämnar utredaren sitt förslag till regeringen.

Medvetna politiska beslut har lett till en växande ojämlikhet i Sverige. Den mest omvälvande samhällsförändringen på flera decennier. Ojämlikhet sliter sönder samhället och hämmar tillväxten. För att vända utvecklingen krävs att Socialdemokraterna omprövar synen på internationella skattesamarbeten, skriver ekonomiprofessorn Thomas Piketty samt tre S-studenter på DN Debatt.

Text: Redaktionen

Bild: TT