Svep: V:s toppkandidat bor i Bryssel – med traktamente

Text:

Bild: Fredrik Sandberg/TT

V:s toppkandidat bor i Bryssel – med traktamente 

Vänsterpartiets toppkandidat Malin Björk bor i Bryssel samtidigt som hon plockat ut runt en miljon kronor i traktamente, rapporterar SVT.Björk menar att traktamentet är till för att resa och boende i Sverige, samt att en del av summan ska betalas tillbaka.

Skyttedal: »Ska inte vara bakbundna av Brysselbyråkrater«

Sara Skyttedal, Kristdemokraternas toppnamn till EU, kritiserar i en intervju med P1-Morgon EU:s sociala pelare.

– Vi tycker att vi i Sverige ska ha fullt utrymme att utforma de välfärdssystem som vi tycker är bra här, utan att vara bakbundna av Brysselbyråkrater, säger Skyttedal.

Försvarsberedningen lämnar rapport 

Fyra nyaregementen och fler värnpliktiga. Det föreslår Försvarsberedningen i den rapport som överlämnats till regeringen och Peter Hultquist (S) på tisdagsmorgonen, skriverDN. Detta behövs för att Sverige ska »kunna möta ett väpnat angrepp på Sverige inklusive krigshandlingar på svenskt territorium«.

Debatter

»Låt sjukvården ta ansvar för beroendesjukdomar«, skriver företrädare för Svensk förening för beroendemedicin, på DN debatt.

»Miljöpartiet tänker statiskt och tycks inte förstå att stora mängder solkraft kommer att förändra elmarknaden i grunden. Vilket leder till konsekvenser för till exempel vindkraften«, skriver Per Kågeson i en slutreplik, på SvD debatt.

»Den viktigaste skatterformen är rejält sänkt marginalskatt«, skriver skatteexperten Eva-Lena Ahlqvist, på DI debatt.