Toppen, sa Bill. Halvbra, sa Bull.

Text:

Sverige är helt fantastiskt, och Sverige har samtidigt stora problem, sa Anna Kinberg Batra. Stefan Löfven låter som en rostig gammal grammofonskiva, sa Annie Lööf. När mina söner kom till Sverige, sa Jan Björklund. Det är skillnad på höger och vänster i politiken, sa Jonas Sjöstedt.

Det var partiledardebatt i kammaren.

Precis utanför, i den halvmåneformade gången där kaffet finns, lät det som vanligt annorlunda. Det går så bra för Sverige! skrattade en moderat och lutade sig längre bak i fåtöljen. Jag klarar inte av att lyssna på sånt här! Fråga vilken förskolelärare som helst vad de tycker, sa hans kollega. Det hör till politiken att regeringen talar om hur bra det går, och oppositionen talar om hur dåligt det går, sa Jonas Sjöstedt inne i kammaren. Politikreportrarna stod under tv:n och lyssnade, någonstans mellan V-ledaren och M-ledamöterna.

Det är verkligen formulär 1A i dag, sa jag.

De vill bara ha sommarlov nu, sa en reporter från DI. Rostig grammofonskiva? Inte ens en stenplatta kan väl rosta? sa någon från Expressen. Hörde ni hur lite folk det har varit på Järvaveckan? Deppigt, muttrade en reporter. »Jag är glad att vi har tillsatt en ny utredning, säger Isabella Lövin. Nya Miljöpartiet sammanfattat«, skrev DN:s Viktor Barth-Kron på Twitter.  »Annie Lööf har upprepat ordet mazarin i dag. Ett bakverk hon verkar ogilla. Som symbol för prat utan handling«, fortsatte Tomas Ramberg Twitterrapporteringen.

I veckan föreslog KU att riksdagen ska kräva förslag från regeringen om hur fler människor ska lockas att engagera sig i politiken.

Hur var det Michael Jackson sjöng nu igen?

»I’m starting with the man in the mirror. I’m asking him to change his ways. Oh oh.«