Är du en transartshund?

Då är du inte ensam. Tusentals personer som identifierar sig som hundar samlades i Berlin för att demonstrera för sin rätt att anta en hundidentitet.

Text:

Toppbild: Unsplash

Toppbild: Unsplash

Lever du ett riktigt hundliv? Du kanske till och med innerst inne känner att du egentligen är en hund? Hav tröst i så fall, ty du är icke ensam. Förra veckan samlades nämligen ett tusental ”transartsaktivister” på järnvägsstationen vid Potsdamer Platz i Berlin. Alla identifierade sig själva som hundar och de demonstrerade för sin rätt att anta en hundidentitet, det vill säga att samhället erkänner dem som hundar snarare än människor. Deras primära kommunikationsmetod var att skälla och yla. 

En video från demonstrationen blev snabbt viral och fick många kommentarer, varav en del rätt syrliga: 

”Släpp ut dem på den sibiriska tundran och låt dem leva där med sina hundinstinkter” skrev en användare. 

”Jag hoppas att de hade med sig någon som plockade upp bajset efter dem på torget”, skrev en annan. 

En tredje undrade om någon hade sagt till djurskyddsmyndigheten att vaccinera ”hundarna” mot rabies och en fjärde ställde frågan varför så många hade en hundmask för ansiktet: ”Hundar brukar väl inte bära mask?” 

Antalet transartshundar i världen har ökat sedan en japansk (före detta?) man, känd endast som Toco, blev viral härom året och fick över 52000 följare på sociala medier. Toco hade investerat närmare 140 000 kronor i en mycket naturtrogen collie-kostym som han kröp omkring i och togs om hand av sin familj, till synes på fullaste allvar. 

Nu väntar berlinarna med spänning på nya aktioner från andra transartsaktivister. Det lär nämligen finnas även hästar, katter och rentav mytologiska väsen – som enhörningar och sjöjungfrur – som vill slippa ut ur fångenskapen i sin mänskliga identitet. 

***

Text:

Toppbild: Unsplash