Kaos i Toronto

Anledningen? En klåfingrig tvättbjörn som ska ha tagit sig in i en elcentral och orsakat strömavbrott.

Text:

Toppbild: TT

Toppbild: TT

I centrala Toronto blev 7 000 personer nyligen utan ström. Anledningen? En av stadens alla klåfingriga tvättbjörnar, enligt Guardian. 

Dramat inleddes vid halvåttatiden på kvällen och pågick i flera timmar. Ontarios kraftbolag, Hydro One, sa att strömavbrottet berodde på en tvättbjörn som ska ha tagit sig in i en elcentral och orsakat kortslutning. Den lille gynnaren kilade förmodligen bara in för att värma sig lite vid de stora aggregaten, men elavbrottet fick enorma följder: stora delar av stan släcktes ned, vattenförsörjningen stoppades, en tunnelbanelinje slogs ut och människor fastnade i hissar. Senare samma kväll var problemen åtgärdade och strömmen tillbaka.  

Tvättbjörnarna går inte obemärkt förbi i Toronto. Staden har länge haft problem med vilda djur. I parkerna strövar sedan länge prärievargar och hjortar. Men det är särskilt tvättbjörnarna, som i folkmun kallas för trash pandas som ställt till med kalabalik på senare år, vissa av dem har blivit ökända och fått egna smeknamn, the doughnut thief och the freeloading subway rider till exempel.  

Den infekterade konflikten har eskalerat så till den grad att hälften av Torontos invånare nu vill göra djuret till stans officiella maskot medan den andra hälften vill avliva dem på fläcken. 

Hur det gick för el-marodören vet ingen. Förmodligen illa. Men kanske barmhärtigare att dö snabbt av en elchock än att bli lynchad av ilskna kanadensare som inte fick se klart hockeymatchen? 

***

Läs även: Elon Musk är ägd

Text:

Toppbild: TT