Vänsterns västhat är kärnan i all idioti den förmedlar

Det viktigaste i vänsterhärkets idiotiska världsbild är att väst måste vara skyldigt till allt ont och att alla minoriteter är en koalition av radikala änglar.

Text:

Toppbild: Unsplash

Toppbild: Unsplash

Världen är full av idioter. Man är en av dem. 

I den bästa av världar skulle möjligen spökstaden Detroit inte finnas, men i den näst bästa av världar skulle man kunna ägna sig åt det verkligt intressanta med Detroitförorten Hamtramck: namnet. Det kommer från en tysk barberare, född i Luxemburg, via en kanadensisk, polyglott överste i amerikanska frihetskriget. 

Detta är en argumenterande text. Alla åsikter är skribentens egna.

Men nu är världen full av idioter och kulturkriget rasar, så det fascinerande får stå åt sidan för det dumma. 

För några år sedan fick Hamtramcks stadsfullmäktige muslimsk majoritet. I ett land där bara en dryg procent är muslimer sågs det som en seger för anti-trumpism och tolerans. Multikultiliberaler och vänsteraktivister jublade och yvade sig. Så, förra året, blev stadsfullmäktige i Hamtramck helmuslimskt och helmanligt och borgmästaren USA:s första arabisk-amerikanska och muslimska. Några intressanta beslut drevs snabbt igenom. Ett var att tillåta rituell slakt i privathem. Ett annat att bannlysa alla regnbågsflaggor från offentliga byggnader. Besluten var enhälliga och möttes med jubel av lokala muslimer. I stadens sociala medier firades att Hamtramck äntligen blivit en ”fagless city”. 

Det är så det går till. Ett gäng vänsteridioter ägnar sig åt ideologiskt självskadebeteende och får på tafsen så att det sjunger om det. Hos oss andra börjar hjärtat spinna av skadeglädje och vi grinar stort, som de idioter vi reduceras till, när allting måste krympas till politiska signaler, markörer och symboler. 

Men vad ska man göra? Det går ju inte att blunda för idiotin. 

Ganska nyligen gick serien ”SD-bögar” i svensk TV, som storögt tog in att det numera finns homosexuella som är invandringskritiska. 

So what? Det vore förstås konstigt om det inte fanns invandringskritiska bögar. Både bögar födda i Sverige och på flykt från muslimska länder har erfarenheter av trakasserier, förföljelse och direkt våld från människor som kommit hit från mindre tillåtande kulturer. Och om de inte skulle ha det, räcker det med att läsa tidningen. 

När Uganda nyligen belade homosexuella handlingar med livstidsstraff följde de i stort sett en afrikansk norm. En karta över var homosexualitet är straffbelagt har ett tydligt mönster: det är numera främst den muslimska världen och afrikanska länder som ägnar sig åt sådant. De gör det ofta som en form av populism, vilket innebär att homofobin har en djup genklang i befolkningarna. Den försvinner inte över en natt när folk flyttar hit. Varför skulle bögar inte begripa det? 

Multikultiliberaler och vänsteraktivister försöker inbilla oss att homofobin i Afrika och Asien är ett arv från kolonialismen, för det viktigaste i deras idiotiska världsbild är att väst måste vara skyldigt till allt ont och att alla minoriteter är en koalition av radikala änglar. Men även om väst har sin del av våld, förtryck och stolligheter är det helt andra saker som västvärlden bär alldeles på egen hand: demokrati, tolerans, respekt för minoriteter, jämlikhet, jämställdhet, religiös, sexuell och politisk frihet, till exempel. I den mån sådant existerar på annan plats är det nästan undantagslöst en import från väst. 

Det här är kärnan i vänsterhärkets idioti: deras västhat är oförenligt med västliga värden som tolerans och respekt för minoriteter. Man kan inte omfatta båda delarna. Och bara någon som av ideologiska skäl gör sig till idiot kan bli förvånad över att ett helmanligt, helmuslimskt stadsfullmäktige fattar beslut som ett helmanligt, helmuslimskt stadsfullmäktige kan förväntas fatta, grundat i hur världen faktiskt ser ut. 

Det förnedrande är att det inte går att påpeka en så uppenbar idioti, utan att själv börja låta som en idiot. Men vad ska man göra?

* * *

Text:

Toppbild: Unsplash