Tips: Tre författare du inte vill missa på Bokmässan

Text: Nina van den Brink

Här är tre heta tips inför mässveckan:

• Rachel Kushner är en rolig och drastisk och gripande amerikansk författare som i sin nya bok ”The Mars Room” behandlar kopplingen mellan fängelsedomar och ras respektive klass i USA. I boken ställer hon frågan på sin spets: Är de som går fria och lösa ute i samhället verkligen oskyldiga, eller är de bara rika? Omvänt är de fängslade verkligen skyldiga, eller bara fattiga? Samtalet hålls på lördag 28/9 klockan 14.
För den som inte har vägarna förbi Göteborg, eller mässhallen, så kommer chansen att i stället läsa vad hon har att säga om boken inom kort. Jag träffar henne för en intervju strax innan, som kommer att publiceras i en tidning nära mig (= Fokus) under oktober.

• En författare som skriver med samma medvetenhet om klassamhällets hårdhet är italienska Silvia Avallone. Efter ”Stål” och ”Marina Bellezza” är jag väldigt spänd att höra henne berätta om nya romanen ”Där livet är fullkomligt”, fredag 27/9 kl 14.

• Han Kang fick sitt stora genombrott internationellt med ”Vegetarianen”. Hon kommer till Göteborg, inbjuden som en del av årets sydkoreanska tema, och berättar om sin nya roman ”Den vita boken”, som handlar om förlust och sorg, lördag 28/9 kl 15.

Kom förbi Fokus monter B04:49 på Bokmässan 26-29 september. Klockan 17 på torsdag presenterar vi den årliga Kulturmakthavarlistan!