Vem i hela världen ska man lita på?

Text:

Är det hon som ljuger eller han? Vem av de två verkar mest trovärdig om man tittar riktigt noga?

Hon fnittrade ju tydligen i telefon när hon ringde en kompis efteråt och ska man verkligen reagera på det sättet?

Nja, det verkar misstänkt och titta på stackarn – han ser helt förstörd ut och det kan man verkligen förstå. Uthängd inför hela landet.

Jag har ingen aning om hur jag ska rösta i Uppdrag gransknings uppsättning.

Fast å andra sidan är det en förlegad inställning att en våldtagen person ska bete sig på ett enda sätt och varför lades så stor vikt vid att låta honom berätta om hur dåligt han mått – är det inte lite skumt att sympatier så tydligt ska väckas för den ena parten? Går det då att lita på opartiskheten i det hela?

Nej, detta var verkligen ett knivigt fall, jag har ingen aning om hur jag ska rösta i Uppdrag gransknings uppsättning av det rättsmål som pågår mellan Cissi Wallin och Fredrik Virtanen. Kanske blir det bara att blunda och trycka på hjärta-knappen i SVT-appen.

Bu eller bä? Redan på 60-talet fick publiken rösta, som här under »Tio i topp«.

Vadå, vad säger ni? Finns det ingen app där tittarna kan rösta fram en vinnare? Menar ni att programmet som sändes förra veckan inte gjorde det för att svenska folket skulle få bestämma vem av Wallin och Virtanen som man hejar på? För några år sedan fick folket minsann ringa in och avgöra lite vad som helst. Eller så satt publiken på plats i studion med mentometerknapparna i högsta hugg.

Här hade Uppdrag granskning regisserat det hela som ett parti »Cluedo«. Några ledtrådar (eller ska vi kalla det för reporterns/regissörens tesföring) som serverades och så var det dags att hitta den skyldige/a.

Man hade väl åtminstone kunnat flyga in den amerikanska reality-tv-domaren Judge Judy för att få fram ett resultat. Slappt. Slött rent av.