Krönika Fokus Redaktionen: Varianter på ost och bröd Axel Odelberg fingranskar alpernas regionala smaksensationer.
Krönika Margit Richert: Städade bilister och stekt ansjovis Turkisk mat får Margit Richert att kliva över gränsen.
Livsstil En god jul till barnet inom oss Margit Richert vet varför vi ställer fram fler nya sillsallader och rispiroger för varje släktled. Av: Margit Richert
Vetenskap Sverige inte redo för att käka myror Över 2 000 insektsarter äts i dag av människor. Men inte i Sverige. Av: Jane af Sandeberg
Livsstil Paleodiet i nya moderna kläder Fokus tar pulsen på stenåldersdieten som frodas i ny form. Av: Nina van den Brink
Inrikes Stjärnkökets Grand Old Man Grand Hôtel-kocken Mathias Dahlgren avlivar den långkokande svenska matlagningsmyten. Av: Caroline Li Palmgren
Krönika Fokus Redaktionen: Guidelös på franska vischan »Ni kanske till och med har en stjärna, föreslog jag lite prövande. Han såg på mig. Blicken fylldes av förakt.«
Krönika Margit Richert: Så tuktas ett morgonhumör »Alla framgångsrika äktenskap bygger på komprimissvilja och skamlöshet. I brunchen har vi kunnat mötas.«
Livsstil Så knäckte jag äggkoden »Med frasiga kanter och rinnande gula att doppa sitt nybakta shoti puri i. Med lila basilika, koriander och dill.« Av: Margit Richert
Krönika Fokus Redaktionen: Rätt vin till klassresan »För den vinintresserade medelklassen är ›mycket prisvärd‹ som orgasm.«
Bokrecension 3. Från Leila Khaled till Greta Thunberg – ett halvt sekel av palestinsk vänstersekterism Av: Lars Åberg•