Okända ministerns kamp i det fördolda

Sveriges minst kända minister gör sitt bästa för att synas. Men det verkar lönlöst. Fokus har dock några matnyttiga tips.

Text:

Toppbild: Skärmdump: Instagram

Toppbild: Skärmdump: Instagram

Finansmarknadsminister. Smaka på ordet. 

Finans-marknads-minister.

Inte särskilt sexigt. Inte som justitieminister, eller försvarsminister. Inga blåljus och gryningsräder eller tunga pansarfordon på Gotland, nej, uppdraget är att verka för ”väl fungerande kapitalmarknader” och att ”motverka framtida finanskriser”. Kanske ligger det i uppdragets natur att vara förpassad till mediernas skuggrike. Till och med digitaliseringsministern får mer tid i rampljuset. Men skam den som ger sig. 

Aftonbladets Lena Mellin korade i början av året Sveriges nuvarande finansmarknadsminister Max Elger till regeringens doldis. För att läsarna skulle förstå vem hon pratade om var Elger inringad på bild med en tjock röd cirkel. Max Elger själv fattade snabbt att någonting behövde göras och uppmanade på Instagram sina följare att sprida bilden av honom. ”Det är dags! Känn igen Max!” löd parollen.

Tyvärr verkar det ha gått sådär. När statsrådet intervjuades av TV4 nyligen blev förnamnet på namnskylten Mats istället för Max. Ajaj. Finansmarknadsministern, påhejad av kollegorna inom partiet, fortsatte sin kamp för igenkänning genom att använda kvällspressens knep. Han öppnade bildprogrammet MS Paint, ringade in sig själv med den röda pennan och skrev ”MAX”. Det felaktiga Mats kommenterades med ett ”neej”.

Stackare.

Men frukta icke! Fokus är som vanligt här med matnyttiga tips. Max Elger, så gör du för att bli igenkänd av det svenska folket: Gräv fram komprometterande bilder på dig själv som 16-åring. Ha en blöt kväll på krogen Crazy Horse. Bli diagnosticerad med ”vikingasjukan”. All publicitet är som bekant bra publicitet.

Eller det säkra kortet – vänta tills det blir härdsmälta på Stockholmsbörsen, och bli en krisminister.

Tills dess. Kämpa på Mats. Eeh, jag menar Max.

Text:

Toppbild: Skärmdump: Instagram