Bot och bättring

Text:

Ett äpple är ett äpple och ett misslyckande är ett misslyckande. Det är förförande lätt att förklara med att läget fortfarande var oklart på onsdagen och att vi redan veckan före hade mycket av den analys som nu vevas i andra medier, men faktum kvarstår. Vi borde ha skrivit mer om Egypten i förra numret. Nog med den retrospektiva självspäkningen och över till nutiden.

Få tror att Mubarak lyckas klänga sig kvar vid makten och blickarna riktas nu mot tänkbara nya makthavare. Vad är egentligen Muslimska brödraskapet? Och vad vill det? Svaret levereras av Claes Lönegård och Anna Ritter.

Riktigt stora politiska förändringar brukar ske i det tysta. Just nu diskuteras vad som kan bli en bred överenskommelse om socialförsäkringarna. Men vad ska politikerna bråka om ifall de redan skakat hand på hur merparten av statsbudgeten ska användas? Cecilia Garme berättar.

Män har högre löner och vägrar lämna plats runt styrelseborden till mer kompetenta kvinnor. Men hur ser det ut om man vidgar perspektiven? Lisa Bergman har lagt de förutfattade meningarna åt sidan och i stället samlat fakta om mäns och kvinnors förutsättningar. Läs, förvånas och tyck gärna till om resultatet.