Hur ny är Kinberg Batra?

Text:

Vi gjorde det för att många frågetecken faktiskt kan bli ett utropstecken. Det är anmärkningsvärt att vi vet så lite om personen som av allt att döma ser ut att bli ledare för det största oppositionspartiet. I början av sin politiska karriär riktade hon knivskarp kritik mot ledningen inom partiet. Hon propagerade för en extremt liberal invandringspolitik och en nedmontering av välfärdsstaten. Vad hon tycker i dag vet ingen utom Anna Kinberg Batra själv. Men ni kan vara helt lugna när det gäller frågetecknen. Efter att ha läst Torbjörn Nilssons text har ni precis som vanligt fått en större förståelse för hur politiken formas.

Veckans siffra är utan konkurrens noll. Att det skulle komma en sänkning från Riksbanken var väntat men den symboliska kraften i att Sverige för första gången har nollränta går inte att överskatta. Väldigt mycket har hänt sedan den där dagen för 22 år sedan då dåvarande riksbankschefen Bengt Dennis drog till med 500 procent. Vem hade trott att vi i dag skulle diskutera problemet med för låg inflation? Claes Lönegård skriver om en myndighet som lyckats så bra med inflationsbekämpningen att man gjort sig själv i det närmaste maktlös.

På tisdag är det mellanårsval i USA och Barack Obama ser ut att få handskas med en republikanskt styrd senat. Martin Gelin och Linda Forsell begav sig till nyckelstaten Kentucky för att leta förklaringarna till varför en djupt impopulär kandidat kan bli Washingtons näst mäktigaste person.

På Sista ordet avslöjar Lotta Lundgren sin svaghet för en viss machoman i funktionskläder.

Trevlig läsning.