Missa inte Malcolm

Text:

Idag fick Fokus storfrämmande i form av rysslandskännaren, filmproducenten och vrakletaren Malcolm Dixelius. Utöver sedvanlig pizza och öl bjöds det på nya perspektiv och fördjupade insikter. Jag kan ärligt säga att det var länge sen min kunskap inom ett ämne breddades så mycket på så kort tid. Sjukligt intressant.

Vi blev bland annat varse att det är betydligt mer rock n’ roll i Novosibirsk än i Silicon valley (något som dessa fräsiga tyskar verkar ha fattat för länge sen).

Den som vill veta mer får dock ge sig till tåls ytterligare en vecka då Malcolm outar sina superspännande teser i ett ännu ofött nummer av Fokus.

I veckans tidning tar vi istället tempen på de skandinaviska grannarna och får veta att den svenska vänstern hämtar inspiration från det stora landet i väst (Norge), och att det är betydligt mer än huvudformen som skiljer de båda borgarna Reinfeldt och Fogh Rasmussen åt. Missa inte denna prima läsning.

dsc00044.jpg

På bilden: Malcolm Dixelius svarar i telefon i tron att det är BBC som ringer (det var det inte). Ad Martin Johansson, utrikesreporter Anna Ritter, politisk reporter Torbjörn Nilsson och redigerare Henrik Malmsten går pang på pizzan.