Svep: Evakuerade från Kina har landat i Sverige

Text: Redaktionen

De elva svenskar som evakuerats från Kina efter coronavirusets utbrott landade under söndagskvällen på Arlanda flygplats. Enligt Folkhälsomyndigheten är ingen av personerna smittat av viruset, men de uppmanas att bland annat minimera sociala kontakter och hålla kontakt med smittskyddet och den lokala sjukvården i 14 dagar. Det rapporterar TT.

Tågstopp efter kopparstöld

Tågen mellan Ramlösa och Teckomatorp i Skåne står stilla efter att det inträffat två kopparstölder vid tågspår mellan områdena. Ersättningsbussar har satts in åt båda hållen under morgonen, men det är oklart hur länge tågstoppet kommer att vara, skriver TT.

Knivman i London tidigare dömd för terror

Knivmannen i London var tidigare dömd för att ha spridit våldsamt islamistiskt material och haft terrorrelaterade dokument. Mannen släpptes ur fängelset för en vecka sedan och var under aktiv bevakning av brittiska polisen. Enligt TT lovar nu Premiärminister Boris Johnson kraftfullare åtgärder mot terrorism.

Kansas City segrade i Superbowl

Efter två sena touchdowns lyckades Kansas City Chiefs besegra San Francisco 49ers och vinna Superbowl-finalen med 31-20, rapporterar SVT. Senast Kansas City vann en titel van 1970.

Debatt:

"Skolinspektionens beslut att stoppa starten av en ny gymnasieskola i Täby är anmärkningsvärt, för att inte säga verklighetsfrånvänt", skriver kommunpolitiker från M, L och S i Stockholmsregionen på SvD Debatt.

"Ingen Svensson har missat hur invandrarna har det. Problemet är att ingen bryr sig. Inte ens våra radikalt mest upplysta, som sitter i sina sekelskifteshus och röstar rött och rätt", skriver Barn- och ungdomspsykiatrikern och författaren Salomon Schulman på Expressen Debatt.

"Skolinspektionen kan och ska spela en avgörande roll för att upprätthålla de kontrollmekanismer som säkerställer att oseriösa aktörer hålls borta från skolmarknaden och att alla barn får verktygen att avgöra sin egen framtid. I en ny kartläggning kan Moderata ungdomsförbundet i dag visa att kontrollen inte fungerar", skriver Benjamin Dousa (M), förbundsordförande Muf, på DN Debatt.