Magda Gad mot SVT:s Anna Hedenmo – vem ljuger?

Anna Hedenmo intervjuade Magda Gad. Efter det blev båda två väldigt arga på varandra.

Text:

Bild: SVT

I veckan hade Anna Hedenmo med krigsreportern Magda Gad i SVT:s flaggskepp Min Sanning. Men redan innan programmet hunnit sändas på linjär-tv riktade Magda Gad hård kritik mot både Sveriges television och mot programledaren. Frågorna var orimliga, menade hon. Dels kritiserade hon att hon fick frågor om varför hon inte har egna barn och dels menar hon att Anna Hedenmo ville ha svar på vilken sexuell läggning Magda Gad har.

”Anna Hedenmo frågade mig också hur jag definierar mig sexuellt. Som tur var har någon klokare människa på @svt klippt bort den frågan. Men att den ställdes borde leda till en intern diskussion inom SVT om vad som görs med skattebetalarnas pengar”

”Va?!?!” svarade sveriges nya klimatminister Annika Strandhäll

”Japp”, svarade Magda Gad.

Anna Hedenmo höll inte med om verklighetsbeskrivningen.

”På förekommen anledning: Jag har INTE frågat Magda Gad om hennes sexuella läggning. Frågan existerar varken i oredigerat eller redigerat skick. Hon minns fel”, skrev Anna Hedenmo på twitter.

Allt det här är otroligt märkligt att ljuga om, menade Magda Gad.

”Att Hedenmo förnekar att hon frågat om detta två gånger är mycket allvarligare än att hon ställde frågorna. Ansvarig utgivare för Min sanning behöver ta sig en titt på detta. Det är verkligen inte professionellt att förneka att man ställt frågor och peka ut gästen som lögnare”, skriver Magda Gad.

Fel fel fel, menar Hedenmo. Hon utvecklar i Aftonbladet:

”Hon sprider en helt falsk uppgift, det är fullkomlig osanning när hon säger att jag frågade henne hur hon definierar sig sexuellt. Det har jag absolut inte gjort.”

Mycket tyder på att Anna Hedenmo och Magda Gad inte kommer att bli eniga om verkligheten i det här fallet. Kommande helg sänder SVT en intervju med Krister Henriksson. Det återstår att se om han blir lika förbannad som Magda Gad.